Pages

25 July 2013

Blog dah berabuk!tetiba nk kongsi benda nie :(


Assalamualaikum...............

sebenarnya memang dah lama sangat tak update blog nie...payah kat umah tak de internet ada wifi pun kadang2 je bila anak buah bawak datang rumah...so nak menjadikan cerita memang selalulah guna pc office nie tok mengupdate segala bagai yg aku nak cerita.....ha sebelum lupa..... SELAMAT BERPUASA SEMUA....hahahahahahahahha baru nk wish kan ha Nampak punya lah sibuknye sekarang tau...hari nie nak share sikit satu tulisan nie....nie pun aku jumpa waktu aku walk blogger orang lah.....baca smpai habis tau...jadikan pengajaranIbu, Kenapa Benda Itu Memotong Tangan Adik? Ibu Tolong Adik Bu..artikel ini cuma rekaan, Tetapi impaknya sangat kuat sehingga boleh menitiskan air mataIbu, Kenapa Benda Itu Memotong Tangan Adik? Ibu Tolong Adik Bu..

Bulan 1: Ibu, panjang adik cuma 2 cm, tapi adik sudah ada dalam badan ibu.. Adik sayang ibu , bunyi degupan jantung ibu menjadi musik terindah yang menemani adik di sini..
 
Bulan 2: Ibu, adik dah boleh merasa jari jemari, di sini terasa hangat bu, nanti kalau adik dah keluar, ibu janji nanti kita main sama-sama ya..
 
Bulan 3: Ibu, biar pun adik belum tahu jenis jantina adik, tapi apa pun adik harap ibu & ayah bahagia apabila adik dilahirkan.. Jangan menangis ya bu kalau ibu menangis, adik juga ikut menangis..
 
Bulan 4: Ibu.. rambut adik dah mula tumbuh, adik dah boleh menggerakkan kepala ke kiri dan kanan..
 
Bulan 5: Ibu.. tadi jumpa doktor ya, doktor cakap apa..? Αpa benda D&E tu bu.? Αdik takkan di apa-apa kan ya bu..?
 
Bulan 6: Ibu jumpa doktor tu lagi ya..? Bu, tolong bagi tahu doktor tu, adik di sini sihat-sihat saja ..! Tapi kenapa doktor tu masukkan benda tajam..? Benda tajam tu mula memotong rambut adik, bu tolong adik, adik takut.. Benda tajam tu pula memotong kaki adik, sakit bu..
Walaupun adik dah tiada kaki, adik masih ada tangan yang boleh memeluk ibu.. Bu, kenapa benda itu sekarang memotong tangan adik, ibu tolong adik.. Adik janji tak akan nakal-nakal dengan ibu..
Tapi, biarpun adik sudah tiada tangan dan kaki, adik masih ada mata dan telinga untuk melihat senyuman ibu, mendengar suara ibu, tapi .. Benda itu sekarang sudah mula memotong memutuskan leher adik, ibu.. Maaf bu.. Berilah adik kesempatan hidup, adik sayang ibu, adik teringin nak memeluk ibu..
 
Bulan 7: Ibu, adik di sini sihat-sihat saja, adik dah berjumpa dengan Tuhan di Syurga, Tuhan telah mengembalikan semua organ tubuh adik yang dipotong benda tajam itu.
Tuhan telah menyuruh bidadari menjaga, memeluk, memegang tangan, mengendong adik dengan lembut, dan lalu Tuhan membisikkan, memberitahu apa itu D&C.. Kenapa ibu tetap melakukannya..? Kenapa ibu tak nak bermain dengan adik..? Αpa salah adik bu..?
Ibu bertaubat ya, semoga Tuhan menempatkan ibu di sini, nanti kita main-main disini, dan jangan lupa ajak ayah juga ya bu..


Berfikirlah sebelum melakukan sesuatu. Ingat Allah S.W.T..
sedih kan...hum....k lah bye2 assalamualaikum......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...